Presentaties

  • 11 mei 2022: Presentatie op het congres ‘Ouderenzorg op de juiste plek’. Meer informatie.
  • 13 januari 2022: Masterclass Eerstelijns Bestuurders (TRANZO).
  • 14 december 2021: Webinar Proscoop voor zorgprofessonals over Ouderen en polyfarmacie
  • 19 oktober 2021: Presentatie Dutch Design Week
    Besloten bijeenkomst van Actiz: Ontwikkeling voor en met ouderen door Ester Bertholet, specialist ouderengeneeskunde Ester Bertholet heeft de afgelopen jaren een aantal succesvolle initiatieven ontwikkeld in samenwerking met ouderen. Op dit moment is Ester een boek aan het schrijven over ‘ouder worden’ samen met 150 ouderen. Ester zal in deze presentatie vertellen over de wijze waarop ze de doelgroep betrekt en met hen tot deze mooie resultaten komt.

Zoom-sessies over het boek ‘Ouder Worden’

Over de onderwerpen uit het aanstaande boek ‘Ouder Worden’ organiseer ik Zoom-sessies waar iedereen aan mee mag doen. De sessies bestaan eruit dat ik een verhaal vertel over een klacht of ziekte, waar de mensen vragen over kunnen stellen. Het tweede deel gaat iedereen in ‘break-out’-rooms uit elkaar om door te praten. Voor technische ondersteuning wordt gezorgd.

Veel ouderen die meedoen hebben nooit eerder een Zoom-sessie meegemaakt. Maar het lukt iedereen uiteindelijk om (met een beetje hulp van onze kant) met beeld en geluid mee te doen. Zie hieronder voor de enthousiaste reacties!

Programma zoom-sessies 2022

  • Maandag 10 januari 13:30-15:00: Verslaving
  • Maandag 14 februari 13:00-15:00: Hartklachten
  • Maandag 11 april 13:30-15:00: Slaap en Ritme

De eerste keer is deelname gratis. Daarna € 7,50 per keer. Aanmelden via een mailtje naar . U heeft alleen internet en een camera op hun computer nodig om mee te kunnen doen. Probeer het gewoon eens! 

Reacties van deelnemers zoom-sessies

Een nieuwe ervaring; mijn eerste zoombijeenkomst. Geeft vertrouwen om op voort te bouwen. Voor mij is de tijd (bijna 2 uur) voorbij gevlogen.
 
Heel bijzonder en leerzaam omdat dit voor mij de eerste keer was.
 
Leuke ervaring om een vorm van rechtstreeks contact te hebben.
 
Echt geslaagd en goed georganiseerd.
 
Heel fijn. Door deze sessie voel ik mij weer even deel uitmaken van een groep mensen en dat is heel wat anders dan steeds maar in mijn eentje thuis bezig zijn met mijn eigen dingen.
 
Het was voor mij de 1e zoommeeting en ik vind het geweldig om ook déze manier van communiceren te ontdekken. Je moet immers bijblijven in deze snelle maatschappij. Ik kreeg het vrij snel voor elkaar omdat ik heb opgezocht op internet, maar…..de technische ondersteuning was onontbeerlijk. Zo zijn we allemaal weer een beetje wijzer geworden!